Feel Good

Alleen de naam maakt al vrolijk!

Het goede gevoel van Feel Good straalt op alles af. Dat blijkt ook als we ontwikkelaar Floris Horstink en commercieel manager Joost van den Broek spreken. Een samenwerking waar je energie van krijgt. 

Floris zorgt dat er een ontwerp komt en heeft contact met de gemeente, Joost weet precies waar vraag naar is en wat kopers belangrijk vinden. Tot de verkoop bestuurt Floris de fiets en geeft Joost advies over de gewenste woningtypen. Vlak voor de verkoop neemt Joost het stuur over en zorgt hij ervoor dat alle verkoopstukken klaar zijn, om jou het goede gevoel te geven.

Kwaliteit maken

Beiden zijn enthousiast over de ontwikkeling. Floris begint met vertellen: “Feel Good ligt op het mooiste plekje van Mortiere. De woningen staan aan én in het park en die kwaliteit wilden we kracht bijzetten met een luxe uitstraling en gevarieerde architectuur. Inbo en Quadrant Architecten leverden knap werk. Er is volop variatie en toch is er samenhang. Dit met dank aan de goede afstemming tussen de architecten. Wat ik ook heel goed gelukt vind, is het tweezijdige ontwerp. Of je nu voor of achter de woning staat, overal is hij even mooi.”

Het voordeel van een conceptwoning

Achter de charmante gevels gaan de Heijmans conceptwoningen schuil. Per jaar worden 1000 conceptwoningen door Heijmans gebouwd. “We hebben dus aardig wat ervaring”, stelt Floris. Joost vult aan: “Een conceptwoning stelt ons in staat snelheid te maken. Een huis staat binnen een maand of 9. Kopers vinden het heel prettig dat ze geen jaar hoeven te wachten. Daarbij bieden we hoge kwaliteit, want diverse elementen van de woningen worden onder geconditioneerde omstandigheden van de fabriek gemaakt.”

Voor elk wat wils in alle fasen

Feel Good bestaat in totaal uit 102 woningen. Deze worden in verschillende fasen verkocht. De verdeling is zo gemaakt dat iedere fase voor elk wat wils biedt. Fase 1 bestaat uit 20 woningen. 2 grote vrijstaande woningen direct aan het park, 4 twee-onder-een-kapwoningen, 2 semi-bungalows en 12 rijwoningen. De woningen in het besloten woonhofje – dat nieuw is voor Mortiere – worden verkocht in fase 2. Het hofje krijgt 2 architectuurstijlen en de woningen zijn ingedeeld met een bad- en slaapkamer op de begane grond.

Door elke keer een combinatie van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, bungalows en rijwoningen aan te bieden, krijgt iedereen de kans om in deze prachtige waterrijke, groene omgeving te wonen. Joost: “Door de verschillende woningtypen én dus ook de prijsklassen te mixen wordt ook de bewonerssamenstelling gevarieerd. Uit ervaring weten we dat die zorgt voor een fijne dynamiek in de buurt.”

Tot slot

Als we tot slot vragen wat er nog meer goed voelt, zijn de mannen eensgezind: “De duurzaamheid! Er komen extra zonnepanelen op het dak, de woningen zijn gasloos en verwarmen en koelen gebeurt via de vloer. Kortom, deze woningen zijn klaar voor de toekomst, heel comfortabel én energiezuinig. En dat laatste kan aanzienlijk schelen in de maandelijkse energierekening. We kijken ernaar uit de toekomstige bewoners te ontmoeten en ons enthousiasme te delen.”